Dameskleding is door de eeuwen heen drastisch veranderd. Vrouwen droegen altijd jurken en rokken. Het is een vrij recent fenomeen sinds rond de eeuwwisseling dat vrouwen broeken gingen dragen. Vrouwen werd altijd geleerd om vrouwelijk te zijn en ze kleedden zich altijd in bescheiden kleding. Vrouwen lieten nooit een decolleté zien of een strakke broek dragen. De manier waarop vrouwen zich tegenwoordig kleden, is een weerspiegeling van de feministische beweging en de desensibilisering van onze huidige samenleving. Mensen zullen een vrouw zien in een minirok en een strakke broek eronder en haar decolleté uithangen en denken dat het normaal is. Mensen denken dat dit gezond is en een revolutie in dameskleding vergeleken met hoe vrouwen zich vroeger kleedden. Maar misschien is het lichaam van de vrouw iets om te koesteren en niet bloot te leggen.

In de Victoriaanse tijd droegen vrouwen grote hoepelrokken en veel onderkleding. Ze waren altijd van top tot teen bedekt. Kleding voor vrouwen vóór de Victoriaanse tijd was ook zeer bescheiden kleding. Als je naar dameskleding van over de hele wereld zou kijken, zouden veel vrouwen vrij bescheiden kleding dragen, in feite lange rokken en jurken. Er zijn en waren de uitzonderingen van verschillende culturen die kleding niet als een dagelijkse noodzaak beschouwen, of er juist heel weinig van dragen.

De vrouwelijkheid van een vrouw is iets heel bijzonders. De televisie en films laten ons zien dat de vrouwelijkheid van een vrouw erg krachtig kan zijn, maar ook overbelicht en misbruikt kan worden. Wanneer een vrouw wordt getoond met weinig of geen kleding is dat een schande voor de vrouw zelf. De feministische revolutie van vrouwen heeft een aantal goede dingen voortgebracht, zoals de vooruitgang van vrouwen in de samenleving en op het werk. Maar wat betreft het blootleggen van het heilige lichaam van de vrouw, hier ging de revolutie mis. Zelfs het lichaam van een man is iets heiligs en mag niet aan de wereld worden blootgesteld. De menselijke vorm is mooi, maar er mag geen misbruik van worden gemaakt.

Terwijl je kunt zien dat vrouwen zich vroeger heel bescheiden kleedden, zie je tegenwoordig vrouwen rondlopen in bikini's en korte minirokjes en panty's en hoge hakken. Wat zegt dit over de vrouw zelf? Weerspiegelt dit haar intelligentie of zelfvertrouwen? Of is het slechts een weerspiegeling van hoe onze huidige samenleving vernederend is voor vrouwen. Het lichaam van een vrouw is mooi, maar een vrouw heeft meer waarde voor haar dan alleen haar lichaam.

Er zijn tegenwoordig zoveel leuke kledingstukken voor vrouwen verkrijgbaar. Je kunt bij zoveel kledingwinkels shoppen en modieuze, ingetogen dameskleding vinden. Je hoeft niet te ver te gaan of creatief te zijn om een ​​bescheiden kledingkast samen te stellen. Veel winkels verkopen bescheiden dameskleding die in de mode is. Je hoeft niet het gevoel te hebben deel uit te maken van een andere eeuw om er vrouwelijk en modieus uit te zien. Vrouwen moeten zelfverzekerd zijn en kleding vinden die bij hen past en er goed uitziet, en hun lichaam niet aan de wereld hoeven bloot te stellen.